Τίτος Πατρίκιος- Ανδρέας Κατσιγιάννης: «Πολιορκημένος χρόνος»

H μουσική συναντά την ποίηση σε ένα εμβληματικό έργο.
Ο μεγάλος μας ποιητής Τίτος Πατρίκιος, είναι η ζώσα ιστορία της χώρας κατά τον τελευταίο αιώνα. Στην ποίησή του έχουν καταγραφεί όλα τα σημαντικά γεγονότα της πολυκύμαντης περιόδου από τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο έως σήμερα.

Επί 75 χρόνια ο Τίτος Πατρίκιος γράφει ακατάβλητος, εκφράζοντας τις αγωνίες, τις πίκρες και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού. Υμνεί το θάρρος, την αυταπάρνηση, τον πόθο για ελευθερία, τη θυσία, αλλά και τον έρωτα που ανθεκτικός ευδοκιμεί στις χαραμάδες της κατάρρευσης του παλαιού κόσμου, αλλά και στα θεμέλια του νέου.

Είναι ένας ποιητής που αντλεί τη δύναμή του από το πάθος του για τη ζωή και την αγάπη και το θαυμασμό του προς στη γυναίκα, σαν σύμβολο της αέναης αναγέννησης του κόσμου και της ήττας του θανάτου. 

Η μελοποίηση των ποιημάτων του είναι εξαιρετικά δύσκολη γι’ αυτό και είναι ελάχιστες οι σχετικές συνθετικές προσπάθειες. 

Ο καταξιωμένος συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης τόλμησε μετά από προτροπή του, φίλου του αγαπημένου ηθοποιού, Μιχάλη Μητρούση, να αναμετρηθεί με το έργο του Τίτου Πατρίκιου και να συνθέσει ένα αξιοζήλευτο έργο, που σέβεται τη μουσική των λέξεων και αναδεικνύει τις λεπτές συναισθηματικές ισορροπίες τους. Έτσι «γεννήθηκε» ο «Πολιορκημένος χρόνος», ένα σπουδαίο μουσικό έργο αντάξιο της μακράς και γόνιμης ποιητικής διαδρομής του Τίτου Πατρίκιου.

titos patrikios COVER poliorkimenos chronos
Ο «Πολιορκημένος χρόνος» απαρτίζεται από επτά μελοποιημένα ποιήματα και τις αφηγήσεις από τον ίδιο των ποιητή οκτώ ποιημάτων. Συνοδεύεται δε από ένα καλαίσθητο βιβλίο 52 σελίδων που περιλαμβάνει ποιήματα πεζά, την πλήρη εργοβιογραφία του ποιητή αλλά και σπάνιες εικόνες από το προσωπικό φωτογραφικό του αρχείο. 

Επτά σημαντικοί, δημοφιλείς ερμηνευτές ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Ανδρέα Κατσιγιάννη να γίνουν με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, αναπόσπαστο μέρος αυτής της ιστορικής έκδοσης.

Στον «Πολιορκημένο Χρόνο» ερμηνεύουν οι:

Γιάννης Κότσιρας
Γιώργος Περρής
Γιώργος Νταλάρας
Μίλτος Πασχαλίδης
Φοίβος Δεληβοριάς
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Απόστολος Μόσιος

Ο «Πολιορκημένος χρόνος» εξελίσσεται άναρχα όσο αφορά τη γραμμική χρονική ακολουθία. Πότε φτάνει ως τις παρυφές του παρόντος και πότε βυθίζεται στα αδιάφανα νερά του παρελθόντος. Το χρώμα που προστίθεται στις φωτογραφίες, ταράζει την μακαριότητα του ρομαντικού ασπρόμαυρου κόσμου, έρχεται να μας υπενθυμίσει τη διαρκή επικαιρότητα της ποίησης και τα αιώνια, άχρονα θέματα που ταλανίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη από την αρχή της συνείδησης, τον έρωτα, το θάνατο, τη λαχτάρα για την ερμηνεία και την κατάκτηση του αγνώστου.

Ο «Πολιορκημένος Χρόνος» είναι ένα εμβληματικό έργο που σφραγίζει η αξία των δημιουργών του και κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group γεμίζοντας με υπερηφάνεια όλη την ομάδα των ανθρώπων που εργάστηκαν για την έκδοσή του.

 
Χορηγοί επικονωνίας του έργου «Πολιορκημένος χρόνος» είναι τα δύο καρυφαία στο χώρο τους μέσα, ο ραδιοφωνικός σταθμός Μελωδία 99,2 και το site πολιτισμού Ogdoo.gr.

To άλμπουμ «Πολιορκημένος Χρόνος» βρίσκεται ήδη στις προθήκες των δισκοπωλείων και επιλεγμένων βιβλιοπωλείων και κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από το Ogdoo Music Group:

  • Κατεβάστε το από το iTunes
  • Κατεβάστε το από το Google Store
  • Κατεβάστε το από το Amazon
  • Ακούστε το από το Spotify
  • Ακούστε το από το Deezer
  • Ακούστε το από το Napster
 

Δείτε το Video