Περικλής Κουρκουμέλης - «Αμερικάνικες Tαινίες»

covvvvverΝέο Digital Single από το Ogdoo Music Group
covvvvver

Ο Περικλής Κουρκουμέλης ανήκει στη νέα γενιά τραγουδοποιών και διαθέτει πλούσιο ταλέντο και κατάρτηση.


Οι ακαδημαϊκές του σπουδές έχουν συνδυαστεί επιτυχημένα με τις μουσικές και αποτελούν πολύτιμο εφόδιο για τη δημιουργική του πορεία.

Είναι απόφοιτος του τμήματος φυσικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης έχει παρακολουθήσει το Μaster Laser Science and Biomolecular Photonis στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Η ενασχόληση με το κλασικό πιάνο έχει ξεκινήσει από 8 ετών και επιπρόσθετα έχει παρακολουθήσει μαθήματα τζαζ πιάνου αρμονίας και ενορχήστρωσης.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Έλλη Πασπαλά, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Δώρος Δημοσθένους και οι Penny and the swinging cats.

Η επιρροή του από την τζαζ είναι εμφανής στις «Αμερικάνικες Ταινίες», ένα τραγούδι που υπογράφει μουσικά και στιχουργικά ο Περικλής Κουρκουμέλης.

Πρόκειται για ένα έντονα ρυθμικό swing που προκαλεί τον ακροατή να σηκωθεί από τη θέση του και να το χορέψει. Οι στίχοι του είναι ευφάνταστοι, με απροσδόκητες ρίμες και δένουν αρμονικά με την μουσική.

Η ερμηνεία του Περικλή αναδεικνύει ιδανικά τον ευφυή αυτοσαρκασμό του ήρωά του, που βλέπει τη ζωή του να εκτυλίσσεται σαν κινηματογραφική ταινία ακροβατώντας ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα.

Το τραγούδι «Αμερικάνικες Ταινίες» συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό video clip το οποίο είναι μια μικρού μήκους προαναγγελία της κυκλοφορίας του πρώτου προσωπικού album του Περικλή Κουρκουμέλη με τίτλο «Τα όνειρα στον κήπο».

«Τα όνειρα στον κήπο» θα κυκλοφορήσουν σύντομα από το Ogdoo music Group.

Οι συντελεστές του video clip είναι:

Ηθοποιοί: Χριστίνα Σωτηρίου, Ιάσονας Νικητέας
Make up and hair styling: Εβελένα Κατσώρχη
Βοηθός παραγωγής: Ζαχαρούλα Μάστορη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Τάσος Κοσμίδης, Λευτέρης Βαλμάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Γιαννοθανάση
Εκτέλεση παραγωγής: Δημήτρης Ασπρολούπος
Editing, σενάριο, σκηνοθεσία: Θωμάς Γιαννάκης
Παραγωγή: White Productions

Ευχαριστίες: Seazen clothing, Kapu Coffee Drinks Cocktails, Νικόλας Τριανταφύλλης, Dance Club Νέας Σμύρνης, Χριστίνα Μεταξά, Ιορδάνης Μεταλλίδης, Αλέξης Μιχαηλίδης, Σπύρος Φατούρος, Αναστάσιος Καλογηράτος, Ναυσικά Φαφούτη, Νίκος Αρώνης, Στέφανος Ρίζος, Ηλίας Μπούργος

Το τραγούδι «Αμερικάνικες Ταινίες» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

  • Κατεβάστε το «Αμερικάνικες Ταινίες» από το iTunes
  • Κατεβάστε το «Αμερικάνικες Ταινίες»από το Google Store
  • Ακούστε το «Αμερικάνικες Ταινίες» από το Spotify
  • Κατεβάστε το «Αμερικάνικες Ταινίες» από το Amazon
  • Ακούστε το «Αμερικάνικες Ταινίες» από το Napster

Δείτε το Video

Που θα μας βρείτε

map