Γιάννης Λεμπέσης - Τα Ίδια Και Χειρότερα

Πρόσθετες Πληροφορίες

giannis-lempesis-ta-idia-kai-xeirotera-exofilloΝέα δισκογραφική δουλειά από τον λαϊκό τραγουδοποιόΓιάννη Λεμπέση με τη συμμετοχή του σπουδαίουΓιώργου Μαργαρίτη, του εξαιρετικούΓεράσιμου Ανδρεάτου και της μεγάλης κυρίας του δημοτικού τραγουδιούΣοφίας Κολλητήρη.
giannis-lempesis-ta-idia-kai-xeirotera-exofilloLabel : OGDOO (2/2013)

Με τον τίτλο «Τα Ίδια και Χειρότερα» ο Λεμπέσης, στην ώριμη φάση της καριέρας του, κατασταλαγμένος και πιο μεστός από ποτέ, δημιουργεί σύγχρονα λαϊκά τραγούδια που σκιαγραφούν το σήμερα - τα ζητούμενα, τα παράπονα, τις αναζητήσεις, τα μεράκια, τις χαρές και τις αγωνίες μας – πατώντας στις κλασικές φόρμες της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής.

Με τις γνώσεις και τη φλόγα, την τέχνη και τεχνική ανανεώνει και μεταλαμπαδεύει τις «ρίζες», τις «αλήθειες» και το «πνεύμα» μια σπάνιας και πολύτιμης κληρονομιάς. Συνθέτης, στιχουργός, μπουζουξής  και ερμηνευτής, ο Λεμπέσης ανήκει στην κατηγορία των εκλεκτών που στο διάβα των καιρών κερδίζει συνεχώς θαυμαστές από όλα τα μήκη και πλάτη του τραγουδιού, για την σταθερή και ειλικρινή στάση του.

Ο Λεμπέσης εξελίσσεται τόσο ως δημιουργός, όσο και ως ερμηνευτής και αυτό θα το διαπιστώσετε ακούγοντας  τον δίσκο, όπου καταθέτει πτυχές της πολυδιάστατης γκάμας του. 17 μεστές και επίκαιρες δημιουργίες που ξετυλίγουν της «Μοίρας την ανέμη» κι ενώ καταλήγουν στα «Ίδια και χειρότερα», εντούτοις «Όσα ζόρια κι αν τραβάμε» αγωνιζόμαστε, ονειρευόμαστε και γιατρεύουμε το «Λουλουδάκι της ψυχής» με «Καρδιοφτερουγίσματα». Το δίσκο κλείνει το εμβληματικό τραγούδι «Τι να πω και ‘γω στο γιο μου» το οποίο ο Λεμπέσης έγραψε στις 14/11/2012 και στην ουσία «καθυστέρησε» την κυκλοφορία του άλμπουμ, αφού μοιραία ένα τέτοιο άσμα δεν θα μπορούσε να λείπει…

Το παρόν στο δίσκο δίνουν ακόμη η Μαριάνθη Λιουδάκη, ο Φάνης Σαπατίνας, ο Πέτρος Βαγιόπουλος και μια ομάδα ξεχωριστών μουσικών, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια συντροφεύουν το Γιάννη Λεμπέση. Πλούσιο ένθετο με στίχους, φωτογραφίες και σημειώματα του τραγουδοποιού και του Κώστα Μπαλαχούτη, που υπογράφει την επιμέλεια παραγωγής, συνοδεύουν την έκδοση.

Κυκλοφορεί με την υποστήριξη του Δεύτερου Προγράμματος 103,7

deutero-programma-sima-xorigion

Τα τραγούδια του δίσκου

 1. Λουλουδάκι της ψυχής μου - Γιάννης Λεμπέσης
 2. Τα ίδια και χειρότερα - Γιάννης Λεμπέσης & Γιώργος Μαργαρίτης
 3. Αχ και να ‘ξερε τι χάνει - - Γιάννης Λεμπέσης
 4. Μια σε βρίσκω μια σε χάνω - Σοφία Κολλητήρη
 5. Καρδιοφτερουγίσματα - Γεράσιμος Ανδρεάτος
 6. Φευγάτος και ανήμπορος - Γιάννης Λεμπέσης
 7. Τα κορόιδα σ ’άλλη πιάτσα - Γιώργος Μαργαρίτης
 8. Ορειβάτης - Γιάννης Λεμπέσης  
 9. Εμμονές - Γιάννης Λεμπέσης
 10. Είπες πολλά, είπα πολλά - Γιάννης Λεμπέσης
 11. Άλλη μια βραδιά στο κλάμα - Μαριάνθη Λιουδάκη
 12. Τυχοδιώκτης - Γιάννης Λεμπέσης
 13. Όσα ζόρια κι αν τραβάω- Γιάννης Λεμπέσης  
 14. Της μοίρας η ανέμη - Φάνης Σαπατίνας 
 15. Ποτέ δε με λογάριασες - Γιάννης Λεμπέσης  
 16. Σε θέλω και μελαγχολώ - Γιάννης Λεμπέσης
 17. Τι να πω και ‘γω στο γιο μου (14/11/12) - Γιάννης Λεμπέσης  
Στίχοι - Μουσική : Γιάννης Λεμπέσης
 

Δείτε το Video

Που θα μας βρείτε

map