Δημήτρης Μαστρονικόλας - Το Δίλημμα

Πρόσθετες Πληροφορίες

dimitris-mastronikolas-dilimma-exofiloΑν και πρόκειται για την πρώτη του παρουσία στη δισκογραφία ο Μαστρονικόλας εκπλήσσει για την ερμηνευτική ωριμότητα και την εκφραστική πληρότητά του. 
dimitris-mastronikolas-dilimma-exofiloLabel : OGDOO (01/20013)

Δημιουργίες που φέρουν τη σφραγίδα του Χρήστου Νικολόπουλου ερμηνεύει ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά και «εραστής» της τέχνης του τραγουδιού, Δημήτρης Μαστρονικόλας. Αν και πρόκειται για την πρώτη του παρουσία στη δισκογραφία ο Μαστρονικόλας εκπλήσσει για την ερμηνευτική ωριμότητα και την εκφραστική πληρότητά του.

Μεστός, καθάριος με αναπνοές, καταλήξεις και μυστικά που λίγοι πλέον κατέχουν και παραπέμπουν στους κλασικούς του τραγουδιού μας. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο απ’ τα τραγούδια του δίσκου προορίζονταν για το Στέλιο Καζαντζίδη στην μετά το «Υπάρχω» διαδρομή του, που όμως τελικά, όπως όλοι γνωρίζουμε συνοδεύτηκε από πολύχρονη αποχή. Ζεϊμπέκικα, χασάπικα, ρούμπες, τσιφτετέλια, μπαλάντες, μπολερό με δωρική, λαϊκή ταυτότητα, αλλά σύγχρονη αντίληψη και οπτική, καθώς και ευπρόσδεκτες εκπλήξεις είναι τα συστατικά που υπηρετεί με αξιώσεις ο Μαστρονικόλας. Είναι άλλωστε δεδομένη η γκάμα και η δεινότητα του Χρήστου Νικολόπουλου, ο οποίος δίνει το παρόν και ως σολίστας στο «Δίλημμα» παίζοντας μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουρά και σόλο κιθάρα.

Τους στίχους υπογράφουν έμπειροι τεχνίτες του λόγου – ορισμένοι εκ των οποίων δεν είναι πια κοντά μας, αλλά είχαν εμπιστευτεί τα πονήματά τους στο Νικολόπουλο - όπως ο Χρήστος Κολοκοτρώνης, η Μάρω Μπιζάνη, ο Δημήτρης Ρήτας και ο «πολύς» Λευτέρης Χαψιάδης, που κατέχει και τη μερίδα του λέοντος στην όλη εργασία. Συμμετέχουν επίσης δεξιοτέχνες μουσικοί και η Νάντια Καραγιάννη και η Ειρήνη Χαρίδου στις διφωνίες.
Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις έγιναν στο studio "N" με ηχολήπτη και ενορχηστρωτή το Βασίλη Νικολόπουλο. Στο «Δίλημμα» τα μοναδικά και σπάνια πια αρώματα του χτες παντρεύονται αρμονικά με τα αιθέρια έλαια του σήμερα δημιουργώντας ένα ελκυστικό και μεθυστικό μουσικό «μπουκέτο». 

Τα τραγούδια του δίσκου

 1. Το Δίλημμα
  1. Στίχοι: Χρήστος Κολοκοτρώνης
 2. Πέρα από τα μάτια σου  
  1. Στίχοι: Δημήτρη Ρήτα
 3. Ένα φεγγάρι χάσικο
  1. Στίχοι: Λευτέρη Χαψιάδη
 4. Που φτάσαμε
  1. Στίχοι: Δημήτρη Ρήτα
 5. Που είσαι που κοιμάσαι
  1. Στίχοι: Λευτέρη Χαψιάδη
 6. Που με πας καρδιά μου
  1. Στίχοι: Λευτέρη Χαψιάδη
 7. Το δικό μου αντίο
  1. Στίχοι: Λευτέρη Χαψιάδη
 8. Αν είχες χάρε γκόμενα
  1. Στίχοι: Λευτέρη Χαψιάδη
 9. Εννιά μποφόρ
  1. Στίχοι: Λευτέρη Χαψιάδη
 10. Μπορεί να πήρα τα φιλιά σου
  1. Στίχοι: Λευτέρη Χαψιάδη
 11. Αν ήσουν έρωτας
  1. Στίχοι: Λευτέρη Χαψιάδη
 12. Αγαπησέ με με τα λάθη
  1. Στίχοι: Μάρω Μπιζάνη

                                                  Μουσική:
Χρήστος Νικολόπουλος

Δείτε το Video

Που θα μας βρείτε

map